Dessa bullar bakar Nomi och jag minst en gång i månaden. Perfekt att frysa ner och tina upp när du får oväntat besök. Så goda att de bara smälter i munnen

Det här hade vi i vetedegen, cirka 50 bullar :
1 pkt jäst
150 gram smör
5 dl mjölk
1 1/2 dl socker
1 burk ( 250 g) kvarg naturell
1/2 tsk salt
1 ägg
cirka 14- 16 dl vetemjöl
Fyllning:
150 gram med rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Topping:
smält smör
strösocker
Gör saffransbullarna här :
Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt och mjölk och värm upp till fingervarmt 37 grader.
Rör ut lite av degvätskan med jästen, rör tills det löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sockret kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt mjöl , gärna med bakmaskin.
Pudra över lite mjöl och täck med bakhanduk, låt jäsa i 40 minuter. När degen jäst färdig , dela i två delar och kavla ut på mjölat bord. Cirka 30* 60 cm.
Blanda smör, socker & vaniljsocker och bred ut över degen, rulla ihop och skär lagom stora bitar och lägg i bullformarna. Täck över med en bakhandduk och låt jäsa i ytterligare 40 minuter.
Sätt ugnen på 225- 250 grader, och grädda bullarna i 8-10 minuter tills bullarna fått fin färg.
Ta ut och låt svalna något innan du penslar dem med smält smör & doppa dem i strösocker.
Servera genast med en stort glas kall mjölk.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och så kommer här lite tips på HÄRLIG höstrea. Upp till 60 % RABATT, med ytterligare 20 % REA
KLICKA HÄR


Tack så mycket
Hej
Jag skrev ut recept på vetebullar men i beskrivningen står:gör saffransbullarna här?
Var kommer saffran in ???