INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

SOCKERDOPPADE VANILJBULLAR

Dessa bullar bakar Nomi och jag minst en gång i månaden. Perfekt att frysa ner och tina upp när du får oväntat besök. Så goda att de bara smälter i munnen

Det här hade vi i vetedegen, cirka 50 bullar : 

1 pkt jäst
150 gram smör
5 dl mjölk
1 1/2 dl socker
1 burk ( 250 g) kvarg naturell
1/2 tsk salt
1 ägg
cirka 14- 16 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram med rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker 
1 msk vaniljsocker 

Topping:
smält smör
strösocker 

Gör saffransbullarna här :

Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt och mjölk och värm upp till fingervarmt 37 grader.
Rör ut lite av degvätskan med jästen, rör tills det löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sockret kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt mjöl , gärna med bakmaskin.
Pudra över lite mjöl och täck med bakhanduk, låt jäsa i 40 minuter. När degen jäst färdig , dela i två delar och kavla ut på mjölat bord. Cirka 30* 60 cm.
Blanda smör, socker & vaniljsocker och bred ut över degen, rulla ihop och skär lagom stora bitar och lägg i bullformarna. Täck över med en bakhandduk och låt jäsa i ytterligare 40 minuter.
Sätt ugnen på 225- 250 grader, och grädda bullarna i 8-10 minuter tills bullarna fått fin färg.

Ta ut och låt svalna något innan du penslar dem med smält smör & doppa dem i strösocker.

Servera genast med en stort glas kall mjölk.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Och så kommer här lite tips på HÄRLIG höstrea. Upp till 60 % RABATT, med ytterligare 20 % REA
KLICKA HÄR

5
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ingrid Auinger
25 dagar sedan

Tack så mycket

Siv Nilssson
24 dagar sedan

Hej
Jag skrev ut recept på vetebullar men i beskrivningen står:gör saffransbullarna här?
Var kommer saffran in ???

Nästa inlägg

PLOCKMAT HÖR HELGEN TILL

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x