EN VÄRMANDE FISKGRYTA

Finns det något godare än en värmande fiskgryta nu när kylan börjar göra sig påmind.

Det här behöver du till 4 portioner: 
1 purjolök
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche 
3 msk hummerfond 
600 gram torsk file 
1 citron

Toppas med: 
Dill 
1 hackad rödlök 
1 burk röd stenbitsrom

Serveras med kokt potatis

Gör så här: 
Skala och koka potatisen
Hacka ner purjolöken i slantar, smörstek tills den är mjuk. Vänd ner grädde, creme fraiche och fond. Låt sjuda upp i 5 min ute. Skär ner torsken i bitar och vänd ner i grytan. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter. 
Riv ner citroncest och pressa ner saften av en halv citron. Rör om och ställ bort från plattan. 
Toppa med dill, rom och rödlök. Klart att servera.

4
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

VÄRLDENS GODASTE BLÅBÄRSMUFFINS

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x