Finns det något godare än en värmande fiskgryta nu när kylan börjar göra sig påmind.

Det här behöver du till 4 portioner:
1 purjolök
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
3 msk hummerfond
600 gram torsk file
1 citron
Toppas med:
Dill
1 hackad rödlök
1 burk röd stenbitsrom
Serveras med kokt potatis
Gör så här:
Skala och koka potatisen
Hacka ner purjolöken i slantar, smörstek tills den är mjuk. Vänd ner grädde, creme fraiche och fond. Låt sjuda upp i 5 min ute. Skär ner torsken i bitar och vänd ner i grytan. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
Riv ner citroncest och pressa ner saften av en halv citron. Rör om och ställ bort från plattan.
Toppa med dill, rom och rödlök. Klart att servera.
