En perfekt kylskåpstömning ledde till detta göttiga.
![pasta12](https://i0.wp.com/www.jennysmatblogg.nu/app/uploads/sites/6/blogger/files/2016/01/pasta12.jpg?ssl=1)
![närbild](https://i0.wp.com/www.jennysmatblogg.nu/app/uploads/sites/6/blogger/files/2015/01/narbild.jpg?resize=1280%2C853&ssl=1)
Det här behöver du till 4-5 personer:
250 gram okokt pasta
100 gram pepparsalami
1/2 purjolök
olja till stekning
1 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl grädde
1 msk med chilisås
salt & peppar
Toppa med 1 boll mozzarella
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Koka pastan i saltat vatten, al dente. Och fräs hackad purjolök med strimlad pepparsalami, och vänd i grädde & creme fraiche. Smaka av med chilisås & salt & peppar. När pastan är klar, häll av vattnet och vänd ner pastan i såsen och vän om. Önskas mer sås så vänd ner ytterligare lite creme fraiche eller grädde. Skiva över mozzarella och ställ in i mitten av ugnen.
Gratinera där tills osten börjat bubbla och smält in i resten av pastan.
Ta fram och servera genast med lite krispiga grönsaker.
Salamin kan bytas up mot skinka, bacon , strimlad kyckling, eller om ni vill äta vegetariskt mot goda gränsaker.Lätt middag som kan varieras massa.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och dagen tips från mig till dig….. Missa inte alla vårnyheter hos Bubbleroom. Denna kjolen klickade jag precis hem. KLICKA HÄR för att komma till den.