SALTKOLA-FUDGE

Nu kommer den supergoda saltkolafudgen.
Denna bara måste ni prova snarast.

 Detta behöver du:
3
dl vispgrädde
2 1/2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 vaniljstång
100 gram vit choklad
50 gram smör
1,5 tsk flingsalt + extra till garnering

Gör så här: 
Koka upp grädde, socker, sirap och frön från en urskrapad vaniljstång samt vaniljstången i en vid kastrull. Rör om då och då. Låt koka tills temperaturen uppnår 120C. Ta sedan kastrullen från värmen och fiska upp och släng vaniljstången. Rör ner vit choklad bruten i bitar, smör och flingsalt. Rör tills smeten är jämn och fri från klumpar, och häll sedan över smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper. Sprinkla gärna över lite extra flingsalt på toppen efter ett par minuter. Förvara i kylen tills fudgen stelnat helt, skär den sedan i bitar. Förvara i kyl.

10
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maja
6 månader sedan

Blir den len eller ”sockrig” i konsistensen?

Nästa inlägg

ETT VINTRIGT BORNHOLM

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x