GRÄDDIG JORDGUBBSTÅRTA

Passar lika bra till vilken högtid som helst! I Helgen får det bli till kräftskivan.

Tårtbotten:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kokhett vatten

Fyllningen :
2 dl vispgrädde
1/2 dl jordgubbssylt
1/2 liter färska jordgubbar

Garnering :
2 dl vispgrädde
jordgubbar

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader, smöra och bröa en rund springform cirka 24 cm diameter.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och sikta ner i äggsmeten under omrörning. Tillsätt det kokheta vattnet och vänd försiktigt runt till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan i cirka 30 minuter eller tills den är klar. Kontrollera med sticka att den är torr. Ta ut kakan och låt den svalna, skär den sedan i 2 delar. Gör fyllningen:
Vispa 2 dl vispgrädde och blanda med sylten. Skär i små bitar av de färska jordgubbarna och rör om.
fördela ut fyllningen. Lägg på locket och vispa grädden till garneringen, bred ut och toppa med jordgubbar. Sedan klar att serveras.

10
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

KORVSTROGANOFF MED STING

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x