GRATINERAD JÄTTEBIFF

Kikar förbi med ett litet middagstips.
Har ni inte provat denna tidigare så tycker jag att det är dags nu.

Till Bamse-Biff behöver du :
700 gram nötfärs
1 dl vispgrädde + 5 msk ströbröd
3 msk med oxfond
1 ägg
1 tsk salt
peppar

Du behöver till brunsåsen :
steksky
2 dl vatten
1 msk oxfond
2 dl grädde
1 msk kinesisk soya
salt & peppar
Maizena /redning

Toppa Bamse – biffen med körsbärtomater & riven ost och lite grönt.

Serveras med kokt potatis

Gör så här :
Ställ ugnen på 220 grader.
Häll upp grädde och ströbröd i en skål och låt svälla, rör om då och då.   Rör sedan ihop alla ingredienser till Bamse-biffen, och platta ut till en stor biff i stekpannan. Lägg i en rejäl klick smör och stek på svag värme på bäggesidor ( jag hade lock över för jämnare värme) Vänd biffen med hjälp av locket. Stekskyn silar du bort i en annan kastrull för såsen. Värm upp den kastrullen och tillsätt steksky, vatten, fond , grädde soya och kryddor och låt sjuda upp. Red av med maizena till önskad konsistens och sänk värmen. När biffen är stek fem minuter på varje sida så häller du i såsen i stekpanna ( som tål ugn) och delar tomater och tommar biffen med, riv överlite ost och ställ in i ugnen i en kvart eller tills biffen är lagom genomstekt.

Servera genast

10
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

MÅNDAGSTANKAR

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x