Detta är en annan av våra sommarfavoriter.
Fräscht och mättande på en och samma gång.
Det här behöver du till 1 kilo kyckling:
1 dl god olivolja
2 msk balsamvinäger ( tjock / krämig )
1 msk tomatpure
1 msk japansk soja
1 msk sambal oelek ( mindre om du inte gillar starkt)
1 msk pressad citron
1 msk flytande honung
2 krm svartpeppar
Gör så här:
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i dubbla fryspåsar ( 5 liters ) Rör ihop marinaden och vänd ner över kycklingen. Massera in marinaden i kycklingen, och låt gärna ligga i kylen några timmar / helst dagen innan du trär den på spett och grillar.
Till salsan behöver du:
1 bit gurka
1 bit vattenmelon
1 mango
1 bit paprika
1 avokado
1 finhackad rödlök
1 msk pressad citronsaft
några droppar tabasco
Så här gör du salsan:
Hacka smått & blanda ihop i en skål.
Pressa över lite citronsaft, tabasco och blanda om.
Kall mangosås:
2 dl creme fraiche
3-4 msk mangochutney
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
Gör så här:
Rör ihop samtliga ingredienser i en skål.
Ställ kallt innan servering.