Grillad fisk på sommaren är ett måste.
Tycker ni inte det ?
Till grillen behöver du:
4 bitar lax
chilifrukter i olika färger
olivolja
flingsalt
citron
Gör så här:
hacka chilin och fördela över laxen,
Ringla över olivolja och nyp över flingsalt , skär citronen i skivor och lägg över laxen.
Nu är den redo för grillen.
Kräfttzatziki :
2 1/2 dl turkisk yougurt
1 gurka
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
finhackad dill
Kräftor ( 170 gram / burk )
Bra att ha: Kaffefilter
Gör din kräfttzatziki så här:
Tvätta gurkan och dela den på längen , skrapa ut det vattninga kärnhuset och riv grovt på en tallrik. Salta och låt stå och dra sig, sedan fyller du ett dubbelt kaffefilter med gurkrivet- och kramar försiktigt ut all vätska,
vänd ner i turkiska yougurten. Pressa ner en vitlök och smaka av tzatzikin med salt& peppar och dill- Låt kräftorna rinna av, och vänd ner dem i tzatzikin.