CITONPAJ I LÅNGFORM

Jag älskar syrliga efterrätter, denna är en återkommande paj vi oftast bakar.

Det här behöver du till en form  cirka 25 * 30
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 nypa salt
125 gram smör

Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 2 citroner
1 1/4 dl citronsaft ( cirka 2 citroner)
Florsocker till garnering

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Nyp ihop alla ingredienser till degen och platta ut i en form ( cirka 20*20 ) som är klädd med bakpapper. Förgrädda degen i cirka 10 minuter, eller tils den fått lite färg.

Gör under tiden fyllningen : rör ihop ägg & socker. Vispa ner mjöl och vaniljsocker med en handvisp, och vispa även ner citronskal & citronsaft. Vispa till en jämn smet, ta ut den förgräddadepajen och häll över fyllningen över pajskalet. Ställ tillbaka i mitten på ugnen och grädda i cirka 12 minuter eller tills kakan har stannat helt, men fortfarande är lite kladdig.

Låt svalna något innan du skär bitar, pudra över med florsocker.

Klar att servera.

 

9
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

GROTTOR MED KRÄMIG FYLLNING

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x