INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

GIFFLAR MED NUTELLA

Gillar ni nutella ? Då är detta ett måste!
Mumma

Fyllningen kör jag 50 % smör och 50 % nutella.

Det här behöver du till cirka 50 gifflar:
1 pkt jäst för sötade degar
150 gram smör
5 dl mjölk
2 dl strösocker
ca 12 dl vetemjöl

Fyllning: 
2- 3 dl rumsvarm nutella
100-150 gram rumsvarm smör

Topping:
25 gram smält smör
strösocker

Gör så här:
Smula ner jästen i en stor skål/ bakbunke. Smält smöret, och häll ner mjölken i samma kastrull. Värm upp vätskan fingervarmt och vänd över lite i jästen. Rör tills jästen löst upp sig och tillsätt sedan all vätska under omrörning. Vänd ner socker, och mjölet ( lite i taget ) och arbeta degen tills du får en smidig deg som släpper från kanterna, arbeta degen i 5 minuter. Lägg en ren bakhandduk över skålen och låt jäsa i 40 minuter. Ställ ugnen på 225 grader.

Rör ihop nutellafyllningen, så att den är helt klumpfri.  Baka sedan ut degen, jag kavlade ut den som en vanlig bulldeg, fast något längre. Sen delade jag degen på mitten/ vågrätt, och fördelade ut fyllningen över dem båda. Sen rullade jag ihop dem, kanske att jag kunde bakat ut bulldegen något mer på längden. För de blev rätt tjocka, men det är en smaksak. Rulla ihop degen och skär i små gifflar.
Lägg på en bakplåtsklädd form och låt sedan jäsa i 30 minuter till. Ställ dem tätt, gärna dubbelt så tätt som här nedan, så att de inte trillar omkring i ugnen när de bakas.
Platta sedan till dem lätt med baksidan av en kniv, för de kommer jäsa mycket i ugnen iallafall.Grädda i mitten på ugnen i 8 – 10 minuter, eller tills de fått vacker färg. Det kommer dofta helt galet ljuvligt.
Ta ut och pensla dem med smör och doppa dem i en skål med strösocker.
Serveras sedan direkt med ett stort glas kall mjölk

Mums.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och självklart ett litet klädtips inför helgen. För huuuuur snygga är inte jackorna på Bubbleroom.
Kolla in dem här

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

KUVERTBRÖD

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x