BETALD ALKOHOLREKLAM RIKTAT MOT DIG ÖVER 25 ÅR I SAMARBETE MED NIGABS VÄNNER

MATEUS

Hej där raringar
Hoppas ni har det bra i solen och värmen. Ser fram emot en riktigt varm och skön sommar nu.
Och här kommer också ett tips på ett kittligt rosevin, Matues som är en gammal goding från början av 1940-talet men som nu har bytt skepnad.

Ideen till Mateus föddes under en middag , samtalet kretsade kring svårigheterna att sälja vin i det krigshärjade Europa och att man istället borde exportera till Brasilien som stod utanför kriget och hade portugisiska som nationalspråk. För att bredda försäljningen ytterligare borde man också ta fram ett vin som attraherade kvinnor i höge grad än vad andra viner gjorde. Fernando Van Zeller Guedes, började fundera och tanken på ett rosévin tog form. Namnet fick han från Matteuspalatset, ett greveslott i Douro, där en del av druvorna odlades. Han tänkte att en bild av palatset skulle vara en trevlig etikett till framsidan. Vinet buteljerade han i en rund knubbig flaska som skulle påminna om de dryckeskärl som soldaterna bar under första världskriget. I dag ser flaskan ut så här istället.Pris: 79 kronor
Alkohol: 11 %
Artikelnummer: 2571
Läs mer om vinet här

Mateus rosé är ett torrt, lätt mousserande vin,
friskt med smak av röda bär, smultron och geléhallon. Där finns en äpplig friskhet med färska jordgubbar och en lätt bitter nyans som balanserar mot de söta smakerna innan de mynnar ut i en blommig final. Det är ett aperitif- och sällskapsvin, okomplicerat, men samtidigt trendigt och elegant. Mateus Rosé passar lika bra till minglet som till lättare måltider, fisk och skaldjur, till medelhavsmat och asiatiska rätter.

10
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x