Husmanskost är det godaste jag vet. Så inte var jag ledsen när jag trollade fram lite köttbullar med mos efter veckans kylskåpsrensning.
![](https://i0.wp.com/www.jennysmatblogg.nu/app/uploads/sites/6/2023/01/blogg2-1.jpeg?resize=768%2C1024&ssl=1)
Själva potatispurén gör jag enkelt genom att koka upp mjölig potatis tills den är klar.
Vispar ihop med rikligt med smör, grädde, smakar av med salt & vitpeppar samt muskotnöt.
Det här behöver du till köttbullarna :
500 gram blandfärs
3/4 dl ströbröd
1 1/2 dl grädde
1/2 tsk lökpulver
1 msk oxfond konc.
1 ägg
1 tsk salt
Gör så här :
Rör ihop ströbröd med grädde, och låt svälla i 10 minuter, men rör då och då. Blanda köttfärsen ,med salt,ägg, lökpulver och fond. Vänd om tills allt är riktigt blandat. Rör sedan ner gräddblandningen och börja forma köttbullarna. Stek dem i rikligt med smör tills de fått en vacker gyllene färg.
Till brunsåsen :
Steksky från köttbullarna
2 dl vatten
2 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena
Gör såsen så här:
Använd steksyn från köttbullarna och vänd ner alla ingredienser och låt sjuda upp.
Klart att servera.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och så måste jag bara tipsa om bästa RABATTEN för dagen.
Cervera har just nu 40 % RABATT på deras muggar, koppar och skålar.
Kolla in de här