VÅR STOCKHOLMSHELG DEL 1

Godmorgon,
6 December säger almanackan, och vi startade dagen med ett avsnitt av julkalendern.
Så myyyyysigt, kanske är det sista året som Nomi fortfarande vill se den. Eller tja… i år tror jag att hon faktiskt ”offrar” sig för mig för att jag tycker att det är en sådan fin tradition. Hahah…. Men men jag myser iallafall, och vi bullade upp med god frukost och pepparkakor och massa tända ljus. Är det inte bästa starten på en decembermorgon så säg.

I helgen vart det Stockholm.

Vi tog tidiga flyget och landade i huvudstaden redan innan sju,
och vad gör man i Stockholm så tidigt om inte besöka Stockholms Brunch Club.

Pepparkakslatte, söt mäktig och god.

Har ni inte varit där så rekommenderar jag starkt.
Finns dessutom massa vegansk på menyn – så detta lilla smultronställe passar de flesta.

Efter en härlig brunch så fortsatte vi ut på stan och promenerade runt.
Efter nästan 20 000 steg i hemskt obekväma skor så stannade vi till och passade på att få en halvtimmes fotmassage. Så najs.

Sedan var det dags att checka in på hotellet. Vila en stund innan det var dags att bege sig ut med båt till Fjäderholmarnas krog för ännu ett fantastiskt julbord. Såååå mycket gott, och inriktningen var viltkött.
Mums mums mums.

Dag nummer 2 bar iväg mot Lidingö ö.
Men jag skriver mer om det senare i kväll. För snart kommer Klara och Aaron hit, för vi ska julbak idag.
Det står saffransbullar och massa julgottis på menyn.

Kram

22
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
1 år sedan

Hur tänker du kring att du flyger till Stockholm? Det borde väl gå lika bra att åka tåg? Och om man räknar den faktiska restiden är det sällan som inrikesflyget har en kortare restid än tåget. Du flyger ju en del utrikes så då borde du verkligen åka tåg inrikes för att minska ditt klimatavtryck? Eller hur tänker du?

Camilla
Reply to  Sara
1 år sedan

Planet lyfter ju anda med eller utan Jenny?
Om jag ska ta flyg till sthlm tar det 2 timmar..tag 24!
Sluta klaga. Typiskt svenskt….ugh

Anna
Reply to  Camilla
1 år sedan

Det skulle inte lyfta om det inte fanns några passagerare. För varje person som väljer att inte flyga och framförallt inte under så korta resor så är det en vinst.
Sedan att det skulle ta 24 h för dig till Sthlm och 2 h med flyg? Då utgår jag från att du bor utomlands eftersom det inte ta 2 h att flyga till Sthlm oavsett var du än bor i Sverige. Det tar knappa 24 h med tåg om du åker från Malmö till Kiruna, d v s omöjligt att det skulle ta 24 h från någonstans i Sverige till Sthlm (om det inte är vääääääldigt långa byten förstås)

Sara
Reply to  Anna
1 år sedan

Tack för att du håller med mig 🙏🏼

Sara
Reply to  Camilla
1 år sedan

Tillgång och efterfrågan reglerar ju flyget precis som allt annat i samhället. Så om färre flyger blir ju konsekvens att det kommer att finnas färre flygavgångar.
Hur tänker du kring utsläpp och den värld vi lämnar över till våra barn. Är det ”nån annan” som ska göra uppoffringar så att vi kan fortsätta med vårt bekväma liv? Har man en stor plattform så har man en möjlighet att påverka både positivt och negativt. Så att ta tåget till Stockholm känns som en liten uppoffring 🤷🏼‍♀️. Det går ju även att jobba på tåget vilket är svårare på flyget.

Anna
Reply to  Sara
1 år sedan

Håller helt med dig Sara! Extremt oansvarigt och icke föredömligt med så korta flygresor. Jag tror dock inte du kan hoppas på ett svar från Jenny. Hon svarar aldrig på sådan här kritik

Sara
Reply to  Anna
1 år sedan

Tack. Upplever att många enbart jämför tiden i luften med tågtiden. Om man räknar med all tid för att flyga med transport till o från flygplatsen samt väntan så är det sällan det går fortare med inrikesflyg än med tåg. Men inget svar från Jenny ännu så hon duckar nog som du skriver 😬🤷🏼‍♀️

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x