NUTELLATÅRTA

.
Men snälla nån … vad denna dagen gått i ett. har inte hunnit med ett jota av allt vad jag önskat hinna med. Men så kan det vara och dagen är ju inte slut än, så jag kämpar på.
Men till er kommer dagens tips att vara denna drömmiga nutellatårta.
Finaste bilden är tagen av : @linnesdottrar

Det här behöver du till  nutellasemifreddo på 10 bitar : 
2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella

Gör denna fantastiska glasstårta så här:

Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den.  Ta fram en rundfor, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula  och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder.  Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram tjugominuter innan, så att den hinner tina lite.
Gott med friska bär till.

7
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

MIDSOMMARHELGEN SOM GICK

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x