PÅSKFINA GRÄDDBULLAR


Här kommer jag förbi med ännu ett påsktips.

Det här behöver du :

4 1/2 dl strösocker
1 äggvita
3/4 dl florsocker
1 1/2 dl iskallt vatten
1 1/2 dl kokhett vatten
1 1/2 msk gelatinpulver

Garnering : 4 dl kokosflingor + karamellfärg

Gör så här :

Rör ihop socker, florsocker, äggvita i en skål. Rör ner det kalla vattnet i skålen.
Värm sedan upp det andra vattnet kokhett i micron på spisen och rör sedan ut gelatinpulvret där i, det ska bli klumpfritt. Värm annars igen under omrörning.
Vispa sedan ner detta i blandningen med en elvisp eller en bakmaskin med roterande bunke/ visp

Vispa i 30 minuter, blandningen kommer vara tjock porös och fluffig.
Mät upp hälften av kokosen i en form 20*30 och häll ner smeten där. OCh strö över resten av kokosen. Ställ sedan kallt i två timmar innan du skär lagom stora portionsbitar.
Doppa även kanterna i kokos.

Sedan är de klara  att serveras.

17
Prenumerera
Notis om
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Birgitta
2 månader sedan

Kan ju inte bli annat än smarrigt med dessa godbitar😋! Tack för många goda recept både på middagar och kakor. Här hemma pågår en köksrenovering och vi hoppas kunna ”flytta in” i nya köket nästa helg. Så himla spännande och kul!
Lite gnäll från mig: stör mig massor på reklamen som liksom ligger ovanpå dina rubriker😠 så att jag inte kan läsa dem. Varför blir det så? Någon annan som också klagat på detta?
Önskar dig en härlig helg❣️

Anna
2 månader sedan

Är det inte lite tidigt att börja prata om påsken? Det är ju över en månad kvar till den…

Tina
2 månader sedan

Så härligt att kunna ge mina barnbarn något gott till påsk som är glutenfritt.

Gunilla Bartosch
2 månader sedan

Många bra recept men alldeles för mycket reklam.

Nästa inlägg

KÄRLEKSMUMSKLADDKAKA

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x