TEXMEX-SOPPA

Godmorgon raringar,
Här vankades det biobesök igår igen, och denna gången en svensk film. Det blev smöriga popcorn och läsk till: ”Tills solen går ner” med Mikael Persbrandt. Tyvärr var den inget vidare bra, men det var mysigt att komma ut och känna bioatmosfären och vi var inte hemma förrän halvtolv.

Så det var raka vägen hem och sussa kudden, tills vi blev väckta 06.50 av målarna som skulle fixa det sista här hemma. Så nu har jag redan hunnit vara ute med Charlie, ätit frukost och druckit en kana kaffe. Och till er som är här inne idag och läser har jag ett smarrigt middagstips. Världens godaste soppa.

Det här behöver du till 4 portioner :
smör
1/2 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
500 gram stekt & kryddad tacofärs
1 msk tomatpure
5 dl vatten + 2 msk oxfond
4 små fasta potatisar
1/2 msk kinesisk soja
1 burkar krossade tomater
1 burk med majs

Garnering: riven ost & tortillachips

Gör så här:

Hetta upp en kastrill med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, fond, soja, krossade tomater. Häll bort vattnet från majsen och vänd ner resten i grytan. Låt sjuda upp- tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, eller tills potatisen är mjuk.
Häll upp i skålar, och strö över riven ost låt smälta. Sedan är det klart att serveras. Gärna med lite nachochips.


21
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gunilla Loqvist
2 år sedan

Hej! Det står blanda ner fond , men ingen fond med i receptet? Vad använde du för fond 😉

Anja
Reply to  Gunilla Loqvist
2 år sedan

Hej! Det står 2 msk oxfond i receptet.

Nästa inlägg

SUPER-REA HOS IDEAL OF SWEDEN

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x