Här kommer ännu mera tips på smarrigt julgodis.
![](https://i0.wp.com/www.jennysmatblogg.nu/app/uploads/sites/6/2021/12/IMG_4524-1.jpeg?resize=1024%2C954&ssl=1)
Chokladkola ca 40 bitar:
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 dl ljus sirap
1/2 dl kakao
2 msk smör
Garnering :
300 gram vit choklad
Gör så här:
Vänd ner alla ingredienser ( utom smöret ) i en kastrull. Koka upp på0 medelhög värme tills kolan når en temperatur på 125-126 grader. Rör ner smöret och häll upp i en bakplåtsklädd form cirka 30*25 cm
Ställ svalt tills kolan stelnat, skär lagom stora bitar av den. Smält chokladen och doppa kolan i detta.
Låt stelna i rumstemperatur.
![](https://i0.wp.com/www.jennysmatblogg.nu/app/uploads/sites/6/2021/12/IMG_4515.jpeg?resize=1024%2C683&ssl=1)
Testa även pyttelite smör i toppingen.