LJUVLIGT JULGODIS

Här kommer ännu mera tips på smarrigt julgodis.

Chokladkola ca 40 bitar:
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 dl ljus sirap
1/2 dl kakao
2 msk smör

Garnering :
300 gram vit choklad


Gör så här:
Vänd ner alla ingredienser ( utom smöret ) i en kastrull. Koka upp på0 medelhög värme tills kolan når en temperatur på 125-126 grader. Rör ner smöret och häll upp i en bakplåtsklädd form cirka 30*25 cm
Ställ svalt tills kolan stelnat, skär lagom stora bitar av den. Smält chokladen och doppa kolan i detta.
Låt stelna i rumstemperatur.

22
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lotta Persson
3 år sedan

Testa även pyttelite smör i toppingen.

Jasmine
11 månader sedan

Aaa har precis kokat klart men insåg att jag saknar smör!! Går det bra ändå?

Elisabeth Goes
28 dagar sedan

Vre toppen om du kan skapa för oss som är glutenintoleranta och ven dom som inte ska äta socker eller sötningsmedel produkter.

Belliziz
Reply to  Elisabeth Goes
27 dagar sedan

Vart är det gluten i receptet menar du?

Gabbsan
Reply to  Elisabeth Goes
26 dagar sedan

Gluten? Var ser du det i receptet och de som inte får äta sött vet väl om det?

Sanna Göransson
25 dagar sedan

Hur får man till de snitsiga ränderna med den vita chokladen?

Lovisa
Reply to  Sanna Göransson
22 dagar sedan

Doppa en gaffel i chokladen och för gaffeln fram och tillbaka över kolorna medan chokladen rinner av 🙂

Jenny Lilja
24 dagar sedan

Hur länge håller de i kylen, tror du?

Ida
23 dagar sedan

Hei, kan man droppe kakao i kolan? 🙂

Nästa inlägg

CHOKLADKOLA DOPPAD I MJÖLKCHOKLAD

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x