LJUVLIGT JULGODIS

Här kommer ännu mera tips på smarrigt julgodis.

Chokladkola ca 40 bitar:
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 dl ljus sirap
1/2 dl kakao
2 msk smör

Garnering :
300 gram vit choklad


Gör så här:
Vänd ner alla ingredienser ( utom smöret ) i en kastrull. Koka upp på0 medelhög värme tills kolan når en temperatur på 125-126 grader. Rör ner smöret och häll upp i en bakplåtsklädd form cirka 30*25 cm
Ställ svalt tills kolan stelnat, skär lagom stora bitar av den. Smält chokladen och doppa kolan i detta.
Låt stelna i rumstemperatur.

22
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lotta Persson
3 år sedan

Testa även pyttelite smör i toppingen.

Jasmine
1 år sedan

Aaa har precis kokat klart men insåg att jag saknar smör!! Går det bra ändå?

Elisabeth Goes
1 månad sedan

Vre toppen om du kan skapa för oss som är glutenintoleranta och ven dom som inte ska äta socker eller sötningsmedel produkter.

Belliziz
Reply to  Elisabeth Goes
1 månad sedan

Vart är det gluten i receptet menar du?

Gabbsan
Reply to  Elisabeth Goes
1 månad sedan

Gluten? Var ser du det i receptet och de som inte får äta sött vet väl om det?

Sanna Göransson
1 månad sedan

Hur får man till de snitsiga ränderna med den vita chokladen?

Lovisa
Reply to  Sanna Göransson
1 månad sedan

Doppa en gaffel i chokladen och för gaffeln fram och tillbaka över kolorna medan chokladen rinner av 🙂

Jenny Lilja
1 månad sedan

Hur länge håller de i kylen, tror du?

Ida
1 månad sedan

Hei, kan man droppe kakao i kolan? 🙂

Nästa inlägg

CHOKLADKOLA DOPPAD I MJÖLKCHOKLAD

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x