Här kommer ännu mera tips på smarrigt julgodis.

Chokladkola ca 40 bitar:
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 dl ljus sirap
1/2 dl kakao
2 msk smör
Garnering :
300 gram vit choklad
Gör så här:
Vänd ner alla ingredienser ( utom smöret ) i en kastrull. Koka upp på0 medelhög värme tills kolan når en temperatur på 125-126 grader. Rör ner smöret och häll upp i en bakplåtsklädd form cirka 30*25 cm
Ställ svalt tills kolan stelnat, skär lagom stora bitar av den. Smält chokladen och doppa kolan i detta.
Låt stelna i rumstemperatur.


Testa även pyttelite smör i toppingen.
Aaa har precis kokat klart men insåg att jag saknar smör!! Går det bra ändå?
Vre toppen om du kan skapa för oss som är glutenintoleranta och ven dom som inte ska äta socker eller sötningsmedel produkter.
Vart är det gluten i receptet menar du?
Gluten? Var ser du det i receptet och de som inte får äta sött vet väl om det?
Hur får man till de snitsiga ränderna med den vita chokladen?
Doppa en gaffel i chokladen och för gaffeln fram och tillbaka över kolorna medan chokladen rinner av 🙂
Hur länge håller de i kylen, tror du?
Hei, kan man droppe kakao i kolan? 🙂