En saftig pepparkaka med krämig glasyr.
Måste provas till julbaket.

Det här behöver du:
200 gram rumsvarmt smör
4 dl strösocker
3 ägg
3 dl filmjölk
4 dl vetemjöl
1 msk kanel
2 tsk malen kryddnejlika
1 msk malen kardemumma
1/2 msk malen ingefära
1/2 msk bikarbonat
* lingon att garnera med
Glasyren:
150 gram rumsvarmt smör
300 gram färskost
8 dl florsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
Vispa ner äggen, ett i taget och tillsätt filmjölken. Blanda mjöl och alla kryddor i en bunke och vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och rör till em jämn smet. Fördela ut i en långpanna ( 30 *40 cm )
klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 25-30 grader.
Ta ut och låt svalna. Gör under tiden glasyren.
Rör ihop smör med färskost, florsocker och bred över kakan.
Skär kakan i lagom stora munsbitar. Garnera gärna med lingon innan servering.
Låter gott. Om jag tar halva smeten, hur stor form tror du att jag ska ta?
Går kakan att frysa?
Kan man byta ut mjöl till glutenfri mjölmix för glutenfritt? Om ja, samma mängd?
Kan det vara gott m lite riven citron cest i frostingen ?
Tryckfelsnisse😀ska stå 25-30 minuter, inte grader🤶🏻god jul!