RECEPT PÅ KÄLLARFRANSKA

Hur lyxigt är det inte att äta nybakat bröd på helgen. Duka upp med massa goda pålägg, grönsaker och nypressade juicer. Så här kommer ett recept till dig eller om du inte gillar att baka…. hinta gumman/ gubben att fixa.

Det här behöver du :

5 dl fingervarmt/ ljummet vatten
1 pkt jäst
1/2  tsk salt
1msk rapsolja
1 msk flytande honung
10 dl vetemjöl
3 dl rågsikt

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke, och rör ut med lite av det ljumna vattnet, när jästen löst sig tillsätt resten av vattnet.
Blanda i resten av ingredienserna och tillsätt så mycket mjöl det behövs för att få en smidig deg- arbeta degen väl.
Täck med plast eller en bakhandduk och låt jäsa i ca 40 minuter. Ta ut degen på mjölat bakbord och knåda degen, och dela den i fyra längder och dela dem i ca 6 bitar vardera. Doppa snittsidan i mjöl och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakhandduk och låt jäsa i ytterligare 40 minuter.
Grädda sedan i mitten på ugnen i  225 grader . Cirka 10 – 15 minuter.

Servera dem sedan till frukosten , med massa goda pålägg.

10
Prenumerera
Notis om
1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malin
28 dagar sedan

Ett tips är att kalljäsa brödet över natten, så är det bara att skjuta in plåten i ugnen på morgonen!

Nästa inlägg

CYPERN NÄST SISTA DAGEN

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x