HEMLAGAD KEBAB


Då vinkar vi av oktober och välkomnar november.
I dag vill jag tipsa om denna goda rätten.

Varsågoda

Det här behöver du :
1 kg nötfärs ( eller blandfärs )
1 1/2 msk malen spiskummin
3 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar malen
2 msk lökpulver

Godaste kebabsåsen :
2 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1/2 dl Fanta apelsin
1/2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
1 tsk sambal oelek för mer hetta
cayennepeppar

Så här ser kebaben ut efter du hyvlat den med osthyvlen. 


Gör så här :
Ställ ugnen på 100 grader. Rör ihop alla ingredienser ordentligt så att alla kryddor blandas om, baka ihop till en jämn rulle något mindre i storlek än en köttfärslimpa, utan håligheter. Rulla in i grillfolie, med ändarna böjda neråt ( för att vätskan ska rinna ut. Tänk på att lägga en form i botten av ugnen dom fångar upp vätskan. Lägg in rullen i ugnen på 100 grader i cirka tre timmar, låt svalna och förvara sedan i kylen över natten. Precis innan du ska äta , så hyvlar du med hjälp av en osthyvel – ta och tryck ner den  ordentligt när du skär så att du får snygga remsor. Stek den i olja/ smör  och servera genast.

( Såsen kan du med fördel rör ihop kvällen innan servering också )

Servera sedan med pommes, sås, grönsaker & feffaroni.

kebabsås

1
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

SIGNERADE BÖCKER

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x