Hej där,
Hoppas ni har en härlig Söndag, och att helgen gått i samma tema.
Här har vi varit iväg med husbilen, är det något som är mysigare än att dra i väg med den på sommaren så är det just att åka under hösten när det är lite mörkare ute. Och något som också är roligare nu under hösten är att laga mat inomhus. Nu i veckan bjöd jag på ”Falsk Fläskfile” vilket är en favvis hemma hos oss.
Det som jag gillar extra mycket med Toppits Platsfolie är att den är lätt att riva av, smidig att använda och fäster lätt kring skålar och tallrikar.
Nu över till receptet :
Du behöver:
500 gram blandfärs ( alt. bara fläskfärs )
1 msk aromat
salt & peppar
Gör så här:
Rör ihop färsen med aromaten och forma färsen till en fläskfilé med hjälp av Toppits Platsfolie,
När du fått till en lagom tjock file är det dags att lägga in den i frysen 2-3 timmar.
Skiva sedan upp ”Fläskfilen” och stek den.
Serveras med kokt potatis och brunsås
Det är många som inte ens märkt skillnaden på detta och ”riktig” fläskfilé.
Prova vetja!
’
Brunsåsen gjorde jag så här:
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
2 msk konc. oxfond
1 tsk rödavinbärsgele
salt & peppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en kastrull,
låt sjuda upp en minut eller två.
klart att servera.
Toppits plastfolie hjälper till att göra maten ”svinnsmart” , färskhållningen av maten är viktig för att resterna ska kunna återanvändas till morgondagens lunch. Extra plus är att folien är gjord av 35 % återvunna resurser vilket känns extra bra för hållbarheten och miljön.