PIZZAKVÄLL

Pizza är bland det godaste som finns. Och även lätt att göra vegetarisk.
Hemma hos oss gör vi en varsin pizza med olika toppingar. Mums

Till 4 runda pizzor ( tunna ) 
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl special

Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt, rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gärna degen med maskin eller vispa med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar. Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten, och därefter toppar du med valfria grönsaker. Tillexempel svamp, paprika, lök och tomater. Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader tills pizzan fått fin färg.

9
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lena
2 år sedan

Har lite sporadiskt kikat runt bland dina recept, aktuella och gamla och jag undrar varför du inte besvarar frågor om recepten som en del av dina följare ställer?

Anna
Reply to  jennysmatblogg
2 år sedan

Fast du får ju max 2-3 kommentarer på dina inlägg på bloggen, oftast igen alls. Den energin borde du väl ändå kunna lägga på dina följare när de ställer frågor om recept? Annars kanske det är dags att lägga ner bloggen?

Nästa inlägg

SNABBT GOTT & BILLIGT

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x