VECKOMATSEDEL

Hej hej,
Kunde inte uppdatera bloggen i helgen då det blev något tekniskt strul. Så här kommer veckomatsedeln idag istället.

Måndag: Fiskgratäng med räkor& oliver
Tisdag Falsk fläskfile med brunsås
Onsdag: Kycklingfärssås med kikärtor
Torsdag Blomkålssoppa
Fredag Hemlagad pizza

IMG_2028

Detta var barnens val : tomatsås, ost och skinka.

Till två plåtar pizzor ( tunna )

25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl

Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Olika förslag till topping: tomatsås, ost, kyckling, skinka, fläskfile , tonfisk, räkor , paprika oliver, ananas, champinjoner, lök, feffaroni, jalapenjo, pesto, färskost,

Gör så här:
Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt,
rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig.
Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig.
Arbeta gärna degen med maskin eller visp med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar.
Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten och fyllningen , jalapenosen och färskosten.

Istället för att toppa med osten så blir pizzan bäst om man har osten direkt efter tomatsåsen.

Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader

Något gott till kaffet: Marängtårta med hallon


Botten: 
4 äggvitor
1 tsk citronsaft
2 dl strösocker

Fyllning: 
3 dl vispgrädde
200 gram hallon ( frysta går bra )
1 dl kesella
2 äggulor
1 dl florsocker

Garnering: Hallon

Gör så här: 
Ställ ugnen på 150 grader.   Rita 2 rundlar på ett bakplåtspapper, använd en rund springform som mall *24 cm.
Vispa äggvitor och citronsaft till ett hårt skum. Vispa ner lite av sockret i taget.
Bred ut smeten på rundlarna du har ritat ut på bakplåtspappret, men lämna 2 cm runt om, för smeten flyter ut under gräddning.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 1 timme. Stäng av ugnen och låt bottnarna vara kvar i ugnen i ett par timmar.
Till fyllningen: Vispa grädden, vänd ner hallonen och vispa dem så de mosas också. Grädden ska vara fluffig och hårt vispad. Vänd ner kesella, äggulor & florsocker. Ber ut fyllningen på en tårtbotten, och lägg den andra över som lock.
Frys in tårtan, och ta sedan fram den 30 minuter innan servering.
Strö över hallon.

6
Prenumerera
Notis om
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

LÖRDAGSHÄNG

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x