HARADS / ARTIC BATH

Hej där raringar,
Hoppas ni har det jättefint. Här uppe i Norrland är täckningen inte vad man är van vid 😉 Så det blir lite glest mellan uppdateringarna. Och nu är vi på väg ännu längre norrut, så ni vet om det blir en liten paus här.

Vi for från Piteå och vidare mot Harads, och här är det äntligen massor av snö. Går inte jämföra mor snöblasket som ibland kommer och går i Kalmar. Haha… Vi har en 12- 14 minus här just nu.Checkade in på Artic Bath igår efter lunch. Hittade detta lilla guldkorn när jag googlade runt och satte resplanen. Hade kanske trott att de skulle vara större, men det var mysigt och genuint.

Isvaken som höll nästan nollgradigt vatten. Jag var ytterst tveksam till om jag skulle våga doppa mig – med tanke på att jag är värsta badkrukan. Men tro det eller ej, jag gjorde det! Inget långbad men jag doppade mig. Och bildbevis finns på Instastory ( ursäktar redan nu för alla svordomar ) 😉

Här bodde vi, i små stugor på vattnet. Stilrena och fint designade.


In och värma upp sig lite innan det var dags för lunch.

Spa-avdelningen hade öppet till åtta på kvällen, men man kunde isbada och bada bubbelkopp fram till klockan tio. Själv nöjde jag mig med ett dopp i det iskalla vattnet, men vem vet – resan är inte slut. Så kanske tvingar jag i mig en gång till, det är minst sagt uppiggande i alla fall.

Vår lilla stuga på kvällen. Och på tal om kväll, här uppe blir det ju mörkt nästan efter lunch. Tur att snön lyser upp lite.


Nu sitter vi i bilen på väg till nästa ställe, närmare bestämt Jokkmokk.
Där ska vi bo i en liten glas-igloo inatt, sjukt coolt.

Men mer om det senare.

Kram på er <3

44
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elisabeth Sjögren
3 år sedan

Så vackert norröver.
Arctic spa heter det väl. Eller har jag fel?
Tack för din vackra reseskildring 🥰

Anne
3 år sedan

Ser ju helt underbart ut, älskar snö! I Småland regnar det😫 Njut⛄️⛄️🙂

Therese
3 år sedan

Du har då sett långt mkt mer här uppe än vad jag har och jag har bott i Norrbotten hela livet 😅 snön och kylan kan jag gärna skänka bort av till er 🙂

Lena
3 år sedan

Häftigt ställe men ack så dyrt!

Camilla
3 år sedan

Ska ni besoka ishotellet i jukkasjarvi?
Jag kommer ifran Gallivare men tyvarr blir det inte att man turistar i sina egna trakter dess mer.
Tromso, norrut ar ocksa mysigt!
Norr om kiruna.

Caroline
3 år sedan

Jag bor här uppe i ”Norrland” som du kallar det. Jag brukar kalla det Norrbotten för att vara lite mer precis än halva landet.
Men snälla du, vi har precis lika bra täckning här uppe som jag har om jag åker till Stockholm. Visst att det är lite exotiskt för folk söderifrån att komma hit upp, men det är inget U-land du besöker.

Anonym
Reply to  Caroline
3 år sedan

Nu tror jag inte att Jenny hittar på att hon har dålig täckning, utan den är säkert det där hon befinner sig. Du behöver inte ta det som en personlig förolämpning ☺️
Sedan kan man påpeka hur man ska uttrycka sig geografiskt på ett trevligt sätt, tänk på det.

Katarina
3 år sedan

Du får komma upp på sommaren, då har vi ljust hela dygnet.

Nästa inlägg

PITEÅ

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x