UMEÅ

Hej där,

Vi kom fram till Umeå igår, och checkade in på Stora Hotellet. Annorlunda och mysigt ställe.

Vid första anblicken började vi att tänka på den där tecknade barnfilmen ”Transylvanien”, heter den inte så?

Alla rum är olika inredda, och vi bokade in oss på vindsrummet, med härlig utsikt över stan.


I går var vi och åt middag på Bodegan efter era rekommendationer. Så gott!
Sedan lunchade vi i dag på Kulturbageriet som många av er hade tipsat om.

Klämmackor med tryffelsalami, och saffranssnurra.Förutom att äta, fika och luncha så har vi mest traskat runt längs med älven, och stadskärnan. Så mysigt här i Umeå, kommer åka tillbaka hit med husbilen nästa gång.

Kaffet drack vi på mysiga Rost, med den trevliga personalen.
Människor som brinner för sitt yrke är alltid lika härligt.

Två dagar kvar till julafton nu då och ikväll är min sista dag som 30-ish.
I morgon fyller tant 40, och i morgon åker vi också vidare uppåt landet, närmare bestämt på Piteå.

Temperaturen är runt nollan här just nu, men tänker att vi snart möter mer snö, vi ska ju rätt långt uppåt landet i och med vår roadtrip.

Kanske lite för kallt för att gå och äta glass på stan, så vi köpte med oss upp på rummet. Dessa Sundae Deluxe i från Mc Donalds – to die for.Japp, och här sitter jag i detta nu på rummet. Mätt i magen efter glassen och i min nya pyjamas ( som jag fått av Jacob & Klara i present ) och skriver till er. Snart ska vi svida om och gå ner till restaurangen, men innan dess ska vi kryssa i vilken frukost vi önskar få upp till rummet imorgon. Detta är verkligen något jag uppskattar på hotell – att få äta på rummet i morgonfrillan och pyjamasen. Myyyys.


38
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nennie
3 år sedan

Sorry, du kommer att bli besviken. Vi har ingen snö att skryta med i Piteå. Enligt prognos ska det komma imorgon onsdag, men vi har plusgrader så det blir nog mest slask. Hoppas du ska gilla vår lilla mysiga stad.

Carina
3 år sedan

Välkommen till Piteå,just idag har vi ingen snö att tala om,mest bara is,men dom lovar väl lite snö dagarna här framöver.

Åsa P
3 år sedan

Ett tips är att testa Sjöbris i Umeå.nere vid älven. I Piteå kan jag tipsa om maten på Stadshotellet!

Therese
3 år sedan

Hej, gillar din blogg men med tanke på hårdare restriktioner pga covid 19, är det ens lämpligt att resa runt som du gör? Tycker att alla borde ta sitt ansvar när sjukvården går på knäna och folk dör..

Lena
Reply to  Therese
3 år sedan

Håller med dig, Therese!

Anonym
Reply to  Therese
3 år sedan

Resa runt? De tog väl bilen dit? Och vi kan nog anta att de håller avstånd. Tror inte du behöver oroa dig.

Lena
Reply to  Anonym
3 år sedan

Man kan bli sjuk i annat än corona eller råka ut för en olycka – då belastas regionen där man befinner sig. Och det vet vi ju att alla regioner har det svårt utan att behöva belastas med patienter ”utifrån” som behöver vård för annat än corona

Gülay
3 år sedan

Ett stort GRATTIS på din 40 års-dag 🥂🍰☕️🎁
Då firar du inte din dag tillsammans med dina barn vad jag förstår eftersom det är pappa veckan nu. Kommer du fira jul där uppe någonstans i Sverige? Så roligt att läsa om dina reseinlägg vid dessa tider,det her hopp. Ha en bra dag.

Annika
3 år sedan

Underbart ! Njut och ha det gott.

Till olyckskorparna så förstår ni väl att Jenny varken kommer gå på fester med nya människor eller umgås med nya människor.

Nina
3 år sedan

Tycker också jättemycket om din blogg, men just detta förstår jag inte riktigt heller :/ min mamma har jobbat på Iva och hon säger lite samma som andra här- om det händer något så är ju vården redan så oerhört belastad. Kan ju tyvärr ske trafikolyckor osv, jag vet inte, men just detta förstår jag inte i dagsläget, kanske kan man vänta lite med resor?

Tack annars för världens bästa blogg, har alla dina böcker med <3

Nästa inlägg

JANSSONS FRESTELSE

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x