HEMGJORD DAIM

Kanske bjuda familjen på hemmagjord daim till jul ?
Här hittar du receptet.

Du behöver
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker

Garnering : 200 gram mjölkchoklad

Gör så här :
Koka upp grädde, socker,och sirap i en storbottnad kastrull.
Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet” (D.v.s att du kyler ner ca en tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten,
och denna går att forma till en kula )
För  jag vill inte att godiset ska bli jättehårt – utan föredrar att  det bara blir segt.Och då drar du bort kastrullen från plattan.
Beroende på hur tjock du vill ha kolan så väljer du mindre / större form att hälla ut kolan på.
Lägg ett bakplåtspapper i botten-  för att underlätta när du ska ta upp kolan och skära den i bitar.
Smält mjölkchokladen över vattenbad och bred den sedan över kolan .Låt svalna lite innan du skär i lagom bitar. Men den ska inte hunnit bli kall!

16
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ulf
3 år sedan

Hur länge ungefär skall den sjuda till det att man ska göra kulprovet?
PS dina kokböcker är så bra!

Anna-Karin
Reply to  Ulf
3 år sedan

Precis detta receptet använder jag när jag gör knäck. Ca 1 1/2 timme låter jag den koka. Ju mer du rör desstå mjukare. Blir ”kolan”. Lycka till😊

Nästa inlägg

JULGODIS PÅ 3 INGREDIENSER

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x