LINGONSILL OCH SKAGENSILL

Brukar ni också försöka att prova fram lite nya sillar till julbordet? Här kommer två nya alternativ som ni kanske ska prova. Så goda & fräscha.

 

Du behöver till Lingonsillen :
En förpackning med ”gör din egen sill på 5 minuter”
1/2 dl creme fraiche
1/2  dl gräddfil
1 dl lingonsylt
2 msk finhackad rödlök
2 tsk grovkrossad rosepeppar

Gör så här:
Skölj filerna i kallt vatten och skär dem i lagom stora bitar.
Vänd ihop creme fraiche, gräddfil , lingonsylt,finhackad  rödlök , och grovkrossad rosepeppar. Vänd ihop detta med den skurna sillen och häll upp i en burk.
Ställ in i kylskåpet- gärna ett dygn innan severing.

Klart!

Du behöver till Skagensill :
En förpackning med ”gör din egen sill på 5 minuter”
100 gram skalade räkor ( stora med skal )
2 msk majonäs
1 dl creme fraiche
1 1/2 msk finhackad rödlök
50 g stembitsrom

Gör så här:
Låt sillen rinna av och skär dem i rejäla bitar, skala räkorna. Blanda majonäs, crème fraîche, och räkor, lök, och rom i en burk. Rör ner sillen och förvara i kylskåp gärna ett dygn innan servering.

5
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
eva
3 år sedan

Hej Jenny !
Hur länge håller sillen sig när man har gjort klar den ?

Nästa inlägg

JULAFTON NÄRMAR SIG

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x