JULKÖTTBULLAR

 

Nu i december så blir det mycket julrecept såklart. Tre veckor kvar till julafton å allt,
Det kanske viktigaste på julbordet utan skinkan borde väl vara köttbullarna.
Här har ni mitt recept på julköttbullar.
Fotograf Ulrica Pousette recept kommer från min bok ”Jennys Jul”

Det här behöver du till köttbullarna :
2 ägg
1 dl vispgrädde
3 msk senap ( valfri sort )
1 dl ströbröd
2 tsk lökpulver
1 kg färs ( valfritt – men jag gillar fläskfärs )
1 tsk salt

Gör så här :
Rör ihop ägg och grädde och senap och låt det sedan svälla cirka 10 minuter tillsammans med ströbröd, rör under tiden.  Blanda lökpulver med färs & kryddor i ströbrödsblandningen. Jag rullade lite större köttbullar, för att vinna tid – och de blir saftigare.  Stek köttbullarna i mycket smör så de får fin yta.

 

4
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gülay
3 år sedan

För mig blir det julköttbullar med kryddpeppar i,förra julen lagade jag dessa av dig,men ökade kryddpepparn:)
https://www.jennysmatblogg.nu/2011/12/09/basta-receptet-pa-julkottbullar/

Pernilla Persson
3 år sedan

Hej
Väntar på husbils bilder , är så nyfiken!
Har nämligen husbil själv😀
Med vänlig hälsning, Pernilla

Malin
3 år sedan

Detta recept ska jag göra, men du….. hur gör du för att få så runda köttbullar. Mina blir trekantiga, de sjunker ihop, sedan blir där en öppning och sedan kan de mkt väl dela sig. Jag har provat att stopp de råa köttbullarna i kokande vatten då går det bättre men tycker att de då tappar smak.

Caroline
Reply to  Malin
3 år sedan

Jag brukar försteka köttbullarna i ugnen först, ca 6-8 minuter. Sedan steker jag dom i stekpannan på hög värme med rapsolja och riktigt smör i – då får de fin yta. Och håller formen. Steka köttbullar direkt i stekpannan har jag aldrig lyckats med…..

Nästa inlägg

TRE BÖCKER TILL JUL

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x