KLADDKAKA MED LINGONGRÄDDE


Fotograf Ulrica Pousette 

Mortla saffranet med lite strösocker innan du rör ner för att få ut mer smak och färg.
Det här behöver du till en form på 22cm:

Vit kladdkaka
100 gram Smör
200 gram vit blockchoklad
2 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk sirap
1 påse med saffran + lite strösocker
Ströbröd och smör till formen

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader, Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över ett vattenbad, rör i smöret som du också smält bland chokladen och sedan även äggen och sirap.Denna blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och .Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,

Servera med lingongrädde ( lättvispad grädde med rårörda lingon + florsocker )

1
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

SNICKERSRUTOR

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x