HEMMAGJORD OSTKAKA

Ostakaka. Yummie

Har ni provat att göra egen ostkaka? Det är busenkelt, och löjligt gott.

Detta behöver du till ostkakan: 
4 st ägg
2 msk strösocker
1/2 dl vetemjöl
500 gram KESO cottage cheese naturell
3 dl vispgrädde
1 dl hackad mandel ( 1 påse )
2 hackade bittermandlar

Serveras med lättvispad grädde & sylt.

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.  Vispa ihop ägg och socker. Rör i resten av ingredienserna. Häll i en smord ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen 35-45 min.  Servera ostkakan ljummen med hjortronsylt och vispad grädde.

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mia
3 år sedan

Mums! Trodde att min saffranpannkaka skulle behöva räcka hela helgen men nu kan vi med gott samvete äta upp din idag och prova denna härliga skapelse imorgon. Låter som en fantastisk höstefterrätt! Ha en fin helg!

Lisa
3 år sedan

Dum som en nöt är man ju….men jag undrar vilken storlek jag ska ha på formen?
Mvh Lisa

Lisa
3 år sedan

Jag undrar bara vilken storlek på formen jag ska använda?
Mvh Lisa

Nästa inlägg

POLKABISKVIER

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x