SAFFRANS GIFFLAR MED VIT CHOKLAD

Godmorgon,
Hoppas att ni har haft en härlig helg. Här har jag startat upp tjuvstarten med julpyntet. Var ute igår och klädde in balkongen med granris och belysning. Så nu har startskottet och nedräkningen till jul gått.

Dessa godingar vill ni definitivt provsmaka innan jul, recept kommer här:


Fotograf Ulrica Pousette, recept från min bok ” Jennys Jul”

Det här behöver du:
1 pkt jäst för söta degar
150 gram smör
5 dl mjölk
2 kuvert med saffran
1 1/2 dl socker
1 burk ( 250 g) kvarg
1/2 tsk salt
1 ägg
cirka 15- 16 dl vetemjöl

Fyllning: 
vit choklad

( smält smör + florsocker till garnering )

Gör saffransgifflarna här :

Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet med lite a sockret.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt saffran och mjölk och värm upp till fingervarmt 37 grader.
Rör ut lite av degvätskan med jästen, rör tills det löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sockret kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt mjöl , gärna med bakmaskin. Pudra över lite mjöl och täck med bakhanduk, låt jäsa i 40 minuter.

Dela sedan degen i 5 delar, och kavla ut degen såsom runda pizzor. Dela varje rundel i 8 bitar, som du ”slice:ar” en pizza.
Högst upp i varje ”slice” lägger du en bit vit choklad, och rullar in den i din giffel.
Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter. Under tiden sätter du ugnen på 225 grader.
Grädda dem sedan i ugnen i 5-8 minuter, ta ut dem och pensla dem med smält smör.
Innan servering pudrar du över florsocker.

 

0
Prenumerera
Notis om
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

VEGETARISK HALLOUMIGRYTA

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x