CAESARSALLAD

En ceasarsallad med twist.
Hittade min grönsaksskruvare och fick till lite färgglada morötter.

Istället för att hacka och fixa sardeller så har jag använt mig av sardellcreme, så himlans smidigt. 

Till ceasarsalladen:
Stekt kycklingfile
blandsallad
skruvad morot
parmesanost
Brödkrutonger*

Till cesardressingen:
1 dl olivolja
1 1/2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1/2 – 1 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 msk sardellkräm
1 äggula
1 dl riven parmesanost
1 msk grädde
salt & peppar

Gör så här: 
Pressa ner sardellcremen i en skål, vänd ner äggula, pressad vitlök, citron. Mixa detta och häll i lite av olivolja/rapsoljan i taget, tills allt blandat sig, vänd ner osten & grädde tills och mixa slätt. Smaka av med salt & peppar  och ev. dofta över lite cayennepeppar.

Blanda salladen med dressingen och toppa med kyckling parmesan och brödkrutonger.

*Så här gör du frasiga brödkrutonger: 
2 rostbröd
olivolja

Rosta dem i ugnen på 200 grader tills de blir riktigt frasiga och gyllene.
Dela dem i fyrkanter och låt svalna.

Smaklig måltid!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gülay
3 år sedan

Vad menar du med 2 sardellkräm? Du kan INTE mena två tub med sardellkräm.

Mia
3 år sedan

Så ljuvligt gott! Extra lyxigt om man grillar kycklingen! Trevlig helg!

Jenny
1 månad sedan

Om man inte har möjlighet att få tag i sardellkräm, hur gör jag istället?

Nästa inlägg

ÄPPELKAKA SOM DOFTAR PEPPARKAKA

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x