KLADDKAKA MED KARAMELLISERAD MJÖLK

 Tjingeling på er, 
Hoppas ni har haft en jättefin tisdag… so far. Här har dagen gått i ett, jag har försökt att jobba lite mellan städ, tvätt och handling i mataffären.
Detta kommer snart övergå till att jag ska försöka jobba lite mellan matlagning och taxiverksamhet, mellan Nomis kompisar och fritidsaktiviteter. Ja sen blir det läxläsning och ett litet försök till att räfsa löv till förbannelse ute i min mörka trädgård. Man hinner ju ingenting längre om dagarna, det blir ju kväll så tidigt nu mera. Dagarna går för fort.

Och på tal om fort- här kommer ett snabbt litet tips till helgen då det nämligen är Kladdkakans Dag. 

Det här behöver du för att baka denna kladdis: Form cirka 22-24 cm
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 nypor med flingsalt
1 burk med karamelliserad mjölk

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, den karamelliserade kolan klickar du ut jämnt i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig i kylen sen).

Serveras sedan med lättvispad grädde.

1
Prenumerera
Notis om
6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Oliwer
5 månader sedan

Hur gör du kolan ?

Ulrika
5 månader sedan

Skall saltet ner i smeten eller strös på över?

Ulrika
Reply to  jennysmatblogg
5 månader sedan

Tack för snabbt svar!

Jonna
5 månader sedan

Jag ska göra en kladdkaka i helgen fast med dumletryffel ovanpå.🥰

Trevlig helg! 🌸

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x