SEMMELKLADDKAKA

Semmelkladdkaka – en favorit!

Fotograf Ulrica Pousette, recept kommer från senaste boken ”Snabbt, gott & billigt”.

Det här behöver du:
smör+ ströbröd till formen
150 gram smör
100 gram mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt

Topping: 
2 dl lättvispad grädde
florsocker
75 gram mandelflagor

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen.
Smält smöret & riv mandelmassan i en skål, mortla kardemummakärnorna & rör ner både smör & kardemumma med mandelmassan. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig. Häll över smeten i formen (20-22 cm) och ställ in i mitten av ugnen i cirka 18- 22 minuter.  Låt svalna i kylskåp ett par – tre timmar innan servering.
Rosta mandeln i en torr stekpanna så att den får nötig färg. Låt svalna under tiden du vispa grädden och bred över kakan, pudra över florsocker &  på med den kalla mandeln

5

One response to “SEMMELKLADDKAKA

  1. Mia skriver:

    Mums! Det här är ett sånt där recept som man bara vet att man kommer älska, även om man inte hunnit baka det än! Nu kör jag halloweenbakning resten av helgen men sen får det vara bra med häxor och spöken! 👻🎃🍁 Då ska jag baka din fina kaka. Vilken vacker bild förresten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *