GRYTFRITERADE CHIPS MED DILLSMAK

Hej hej
I går provade vi att fritera allt möjligt här hemma. Vi skulle även ha provat roliga tips vi fick från er, ( som att fritera snickers, glass & oreokakor) men vi vart så mätta så det blev ingen efterrätt. Men dessa chipsen fick högsta betyg. Kryddsätt efter egen smak och tycke.


Detta behöver du
4 stora potatisar
1 1/2 liter rapsolja

Kryddsättning
dillkrydda
lökpulver
salt

Gör så här: 
Värm upp oljan till 150 grader. Se också till att alltid ha ett lock nära till hands om du friterar i kastrull om det mot förmodan skulle börja brinna i oljan. Medan oljan värms så skivar du potatisen tunt, och lägg i kallt vatten och skölj runt några gånger eller byt vatten ett par tre gånger, så att vi får bort potatisstärkelsen.
Lägg försiktigt ner potatisen med hjälp av en hålslev. Fritera din potatis i 10-15 minuter och vänd runt den då och då tills den fått fin gyllene färg och blivit krispig. Tag upp på hushållspapper och krydda upp dem medan de är varma.

Klart att servera i en vacker skål.

1
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ann-Jeanette
3 månader sedan

Låter jättegott😋 Måste prova😊 Ska man torka potatisen torr efter att man sköljt den? Vilken sorts potatis? Friterade du i omgångar eller allt på en gång?

Nästa inlägg

H&M OCH HÖSTMYSIGA KLÄDER

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x