FRITERAD BANAN

Att göra friterad banan hemma är inte alls svårt.
Och man behöver ingen fritös för det. Här kommer det busenkla receptet.

Serveras med glass och massa sirap. 

Det här behöver du till 4 portioner friterad banan:
4 mogna bananer
1 1/2 liter rapsolja till fritering

2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl kallt vatten

Friterad banan gör du så här:
Häll i oljan i fritös eller tjockbottnad hög gryta, jag har en i gjutjärn. Det ska bli en cirka 5-7 cm högt med olja. Hetta upp på medelstark värme, blanda ihop de torra ingredienserna först och sist rör du ner vattnet, rör till en slät  frityrsmet. Bra att ha den i en djup tallrik när du ska doppa ner frukten. För att se om oljan är tillräckligt varm så doppa ner en droppe av frityrsmeten och när det börjar spraka och friteras är olja tillräckligt varm. Doppa bananerna i frityrsmeten och ner i oljan, fritera dem till gyllene bruna. Lägg upp på hushållspapper, och låt överflödig olja rinna av.

Servera genast med glass och sirap

1
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

HEMMAGJORDA TORTILLACHIPS

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x