SNICKERSGLASS

Vill ni bjuda på något gott i helgen ?
Prova denna snickersglassen
Fotograf Ulrica Pousett

Den karamelliserade mjölken är alltså färdigkokt sötad kondenserad mjölk.

Det här hade jag i min glass:
5 dl vispgrädde
1 burk med kondenserad sötad mjölk
300 gram med jordnötssmör
2 nävar salta jordnötter
1 burk med karamelliserad mjölk + ett par msk ovispad grädde
chokladströssel
.

Gör så här:
Vispa grädden så att den bildar toppar, vänd ner jordnötssmöret och vispa till jämn smet, vänd ner den sötade kondenserade mjölken och vänd om tills du har en klumpfri smet. Blanda upp den karamelliserade mjölken med lite ovispad grädde, för att få den lite lösare i konsistens. Ta fram en form och varva smet med jordnötter och karamelliserad mjölk ( kolasås), smeten  och toppa sedan ytan med jordnötter, strössel och ringla över kolasås. Plasta och ställ in i frysen i minst 4-5 timmar innan servering.

Ta fram en stund innan fikat.

 

3

5 responses to “SNICKERSGLASS

  1. Lotta skriver:

    Fattar inte grejen med snickers 🤢. Jordnötter och choklad och dessutom salt från jordnötterna 🤮🤮
    Men innan nån annan skriver… tur att man får tycka olika.

  2. Anonym skriver:

    Moget att använda kräkemojis… T.o.m. småbarn lär sig att inte säga att saker är äckligt, du kanske borde lära av dem…

    1. Lotta skriver:

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  3. Jenny Blomkvist skriver:

    Åååååh va gott! Tack så mycket Jenny! 🙂

  4. Mia skriver:

    Se helt fantastisk ut! Kommer plocka fram receptet nästa gång vi ska ha gäster! 👌💕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *