SNICKERSKLADDKAKA

Tjingeling,
Nu bär det av mot Växjö, ska luncha med Klara och fönstershoppa lite. Kanske även kolla lite på barnvagnar, undrar just om det är samma märken som är populära som när Nomi var liten. Det återstår att se 🙂  Sedan blir det en fika på Thelmas jobb, och en kaffe med Jacob när han kommer hem från jobbet- ja, och sedan hem till Kalmar igen till mina småttingar. Som inte är så små längre i och för sig. Men så ser planerna ut, för att vara exakt.

Till er som kikar förbi vill jag bara rekommendera denna kladdisen.
Fy bövelen va gott – denna måste ni baka så länge ni inte är allergiska.

Fotograf Ulrica Pousette, recept kommer från min senaste bok: Snabbt, gott & billigt.

Det här behöver du för att baka denna kladdis: Form cirka 22-24 cm
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1 burk med karamelliserad mjölk

Tryffeltopping: 
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
1 näve salta jordnötter

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, den karamelliserade kolan klickar du ut jämnt i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig i kylen sen). Gör tryffeltoppingen genom att värma upp grädden på spisen, bryt ner chokladen och rör den glansig. Ta bort från plattan och rör ner jordnötterna. Klicka ut snickerstryfflen över den (kalla) kladdkakan och bred ut till ett jämnt lager. ställ sedan svalt i minst 2 timmar innan servering

Serveras sedan med lättvispad grädde.

 

3
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anne
3 år sedan

Den ska jag göra, ser såå läcker ut👌🙂

Bea
3 år sedan

Man ska inte använda hela burken med kolan väl?

Alicia
3 år sedan

Jan man göra de i långpanna

Pia Nyman
2 år sedan

Låter fantastiskt smaskigt,måste göra❤

Ing-Mari Dahl Persson
2 år sedan

Tänkte göra denna, snickerskladdkaka , men brk med den karamelliserade mjölken ? Var ska jag använda den o hur ?

Nästa inlägg

BOOKBEAT

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x