TOMATSOPPA MED FETAOST & BACON

En av de mest omtyckta sopporna på bloggen har varit denna tomatsoppan med fetaost & knaperstekt bacon.
Har ni inte provat än så är det dags.
Fotograf : Ulrica Pousette

Det här behöver du till 4- 5 portioner:
3 st burkar med fyllig tomatkross ( jag valde smaksatt med örter )
1 finhackad scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
olivolja
5-6 dl vatten
1 dl grädde
1 msk köttfond
1 msk strösocker
Salt & peppar och lite cayenne

Garnering : Finklippt stekt bacon , fetaost och vitlöksbröd

Gör så här :
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs den finhackade löken + vitlöken  glansig, och häll i kryddorna och låt fräsa, rör sedan i lite av vattnet och låt sjuda lite upp en stund. Vänd ner de krossade tomaterna, fonden och sedan häll i sockret. Låt sedan soppan sjuda en halvtimma ( minst ) sedan mixar du soppan slät. Smaka av med salt och peppar, eller mera kryddor och om så önskas – runda av tomatsoppan med en skvätt grädde.

Serveras sedan med knaperstekt baconströssel och fetaost.

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Delia
3 år sedan

Jag kom till himmelriket! Denna rätten lagad jag till middag igår och det var på riktgt det godaste jag ätit på länge. Knaperstekt bacon o fetaosten gjorde hela rätten 🙂 jag kanske äter som en gnu men jag åt hälften igår och ska äta hälften till lunch idag 🙈😅

jennysmatblogg
Reply to  Delia
3 år sedan

Ååå vad roligt.

Nästa inlägg

BULLAR SOM INTE BEHÖVER JÄSA

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x