GRILLAD PIZZA

Godmorgon,
Jag väntar på att Anna & Ulle ska komma- vi ska gå igenom planeringen för fotograferingen som ska ske hemma hos mig i veckan. Hoppas på uppehållsväder då vi vill vara ute och fota så mycket som möjligt. Följ oss gärna på Instagram dessa dagar @jennysmatblogg
Veckan har gått alldeles för snabbt, och måndag innebär bytesdag. Men de skulle komma hem lite extra denna veckan eftersom de ville vara med när vi fotar. Och i helgen passade vi på att lyxa till det ordentligt till middagen, så vi grillade pizza. Majj Gaaaad så gott det blev.  Alla fick göra sin egna och sedan grillade vi dem på nya pizza stenen.

Här har ni receptet nedan. Till två stora pizzor ( tunna ) 
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl special

Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Fyllningsförslag :
ost, mozzarella, skinka, lök, feffaroni, oliver, stekt kyckling, bacon, kebab, oxfile, fläskfile, kronärtskocka, paprika o.sv.

Toppa med en god bea, eller kebabsås.
rör ihop alla ingredienser ovan och låt stå kallt ett par timmar innan servering.

 

Pizzan på väg till grillen

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt, rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gärna degen med maskin eller visp med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar, lägg lite olja på botten så blir den lättare att baka ut och krispigare när den gräddas. Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter , smaka av för ev med socker / kryddor. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten, och de valfria fyllningarna. Pizzan blir bäst om man har osten direkt efter tomatsåsen. Annars finns risk att den blir sladdrig och vattning.  Lägg pizzastenen eller plåten på grillen, tills pizzan fått fin färg

0
Prenumerera
Notis om
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anette
4 månader sedan

Lägg in pizzastenen i grillen samtidigt som du tänder den. Brännaren under stenen ska vara av, bara dom sidan om ska vara på. Stenen måste vara varm när pizzan läggs på annars blir den inte frasig.

jennysmatblogg
Reply to  Anette
4 månader sedan

Ska prova nästa gång. Men vår pizza blev riktigt frasig och god. 🙂

AC
4 månader sedan

Har du bakplåtspapper under pizzorna när du grillar dem?
De blir ju MYCKET godare om du grillar dem direkt på en väldigt het pizzasten/bakstål.
Bara ett litet tips 🙂

jennysmatblogg
Reply to  AC
4 månader sedan

Vi får prova både och nu i helgen.
Dessa var på riktigt de godaste pizzorna jag ätit hittills 😉

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x