TRISS I VEGO

Måndag it is,
Och jag och Thelmis sitter på färjeterminalen och inväntar båten till Oskarshamn. Vi har haft fem fantastiska dagar här i Visby.
Hoppas på att komma tillbaka snart igen. Till er som är inne och letar vegetariska recept har jag här tre goda tips.

Saftiga morotsbiffar

IMG_5648IMG_5652

Till 4 morotsbiffar
1 förpackning halloumi
250 gram morötter
1/2 tsk salt
2 ekologiska ägg
1 dl ströbröd
chiliflakes
smör till stekning

Gör så här: 
Riv ner osten i en bunke, riv morötterna på en tallrik.
Vänd sedan ner i skålen.Knäck ner äggen och rör ner ströbröd, smaka av med ev lite salt & lite chiliflakes. Låt stå i fem minuter.
Forma sedan till 4 biffar, och stek dem klara i smör.

Vi serverade våra med potatismos.
* * * * * *
Halloumi-carbonara

Det här behöver du till 3-4 personer: 
1/2 finhackad gul lök
200 gram halloumi
10 – 12 st körsbärstomater
2 dl creme fraiche ( vitlök & örter )
svartpeppar

Serveras med pasta

Gör så här:
Skär halloumin smått och fräs den tillsammans på hög värme med löken till de fått färg. Lägg åt sidan.
Vänd ner tomaterna och fräs ett par minuter tills de blir lätt mjuka. Vänd sedan ner crème fraîche och låt sjuda upp. Vänd ner halloumin/löken och smaka av med lite svartpeppar.  Serveras genast, gärna med en god sallad.

* * * * * *
Thelmas Thaigryta


Du behöver till 4 personer: 
ris ( för 4 pers )
rapsolja
1 msk med röd currypasta
1 gul lök
1 stor sötpotatis
1 burk med krossade tomater
1 dl vatten
1 burk kokosmjök
1 burk / tetra med kikärtor
4 cm riven ingefära
1 finhackad urkärnad röd chili
100 gram babyspenat
1 lime

Gör så här: 
Hetta upp en djup stekpanna med rapsoljan, fräs runt currypastan tillsammans med den hackade löken.
Skala och tärna ner sötpotatisen i 1*1 cm stora bitar, fräs och tillsätt tomatkrossen tillsammans med vatten. Låt detta koka upp och sänk värmen, låt puttra under lock tills sötpotatisen är mjuk. Vänd då i kokosmjölk kikärtor, riven ingefära, chilin och låt sjuda upp. Vänd i babyspenatet och rör om, när allt puttrat ihop till en härlig gryta drar du bort stekpannan från värmen. Pressa ner limen och vänd om. Nu är det klart att servera!

Mums

1

3 responses to “TRISS I VEGO

  1. Nettie skriver:

    Hej vilken currypasta rekommenderar du?

    Provade coops egna och den smakar ingenting nästan. Så trist!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag brukar köpa den som finns i ”thai-hyllan”

  2. Bitte Gunnarsson skriver:

    Vad kan man använda i morotsbiffarna istället för ägg om man inte tål det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *