Det är ett verkligen perfekt bakväder nu om dagarna. Om man ska se det positivt 😉
Så i går slängde jag ihop en härlig kladdis, med vit choklad. Mums.
Kladdisen på väg in i ugnen
Självklart går det bra med vanlig vit choklad. Hacka den i lagom bitar bara.
Det här behöver du:
200 gram smör
200 gram vita chokladknappar
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
Serveras med :
lättvispad grädde + färska bär
.
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp.
.
Vill ni ha den mer ”rinnig” så servera den när den är varm / ljummen. Jag föredrar den mer krämig.
Detta är den bästa kladdkakan!!! En av mina specialiteter hehe
http://johannagrahn.se
Läser receptet som att chokladen ska smälta. På bilden ser det ut som hela chokladknappar?