KLADDKAKA MED CHEESECAKE TOPPING

Denna goding bakade jag igår, och den är nu även nerpackad i vår fikakorg på väg till Öland.
Denna måste ni prova snarast!
.

.

Det här behöver du:
200 gram smör
200 gram vita chokladknappar
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl

Toppingen:
100 gram rumsvarmt smör
200 gram philadelphiaost
1/2 dl karamelliserad mjölk ( kolakräm)

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp.
.
Under tiden gör du toppingen: 
Vispa ihop rumsvarmt smör med philadelphiaost & kolakräm tills du fått en slät smet.
Fördela ut detta över den svala kladdkakan och toppa med bär.

Klar att servera.

 

1
Prenumerera
Notis om
8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jessie
1 år sedan

Hej Jenny,
Går den här att göra glutenfri? I så fall till vilket mjöl och hur mycket?
Tack på förhand!

Martina Åström
1 år sedan

Kan man ta 200g vit choklad bara? Chokladknapparna var slut 🙁

jennysmatblogg
Reply to  Martina Åström
1 år sedan

självklart. och hacka ner den bara.

1 år sedan

Hej
Ska botten (kakan) vara i kylen 3/4timmar innan toppingen smörjas ovanpå?

Karin
11 månader sedan

Jag undrar om man kan byta ut mjölet mot glutenfritt och isåfall är det samma mängd?

Anna
7 månader sedan

Är karamelliserad mjölk samma som kondenserad mjölk? Ska man göra något med den innan den blandas med smör och ost?

Lina
7 månader sedan

Kan man frysa in denna om det blir mycket över?

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x