KLADDKAKA MED CHEESECAKE TOPPING

Denna goding bakade jag igår, och den är nu även nerpackad i vår fikakorg på väg till Öland.
Denna måste ni prova snarast!
.

.

Det här behöver du:
200 gram smör
200 gram vita chokladknappar
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl

Toppingen:
100 gram rumsvarmt smör
200 gram philadelphiaost
1/2 dl karamelliserad mjölk ( kolakräm)

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp.
.
Under tiden gör du toppingen: 
Vispa ihop rumsvarmt smör med philadelphiaost & kolakräm tills du fått en slät smet.
Fördela ut detta över den svala kladdkakan och toppa med bär.

Klar att servera.

 

2

4 responses to “KLADDKAKA MED CHEESECAKE TOPPING

  1. Jessie skriver:

    Hej Jenny,
    Går den här att göra glutenfri? I så fall till vilket mjöl och hur mycket?
    Tack på förhand!

  2. Martina Åström skriver:

    Kan man ta 200g vit choklad bara? Chokladknapparna var slut 🙁

    1. jennysmatblogg skriver:

      självklart. och hacka ner den bara.

  3. Lorraine M skriver:

    Hej
    Ska botten (kakan) vara i kylen 3/4timmar innan toppingen smörjas ovanpå?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *