KLADDKAKA MED CHEESECAKE TOPPING

Denna goding bakade jag igår, och den är nu även nerpackad i vår fikakorg på väg till Öland.
Denna måste ni prova snarast!
.

.

Det här behöver du:
200 gram smör
200 gram vita chokladknappar
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl

Toppingen:
100 gram rumsvarmt smör
200 gram philadelphiaost
1/2 dl karamelliserad mjölk ( kolakräm)

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp.
.
Under tiden gör du toppingen: 
Vispa ihop rumsvarmt smör med philadelphiaost & kolakräm tills du fått en slät smet.
Fördela ut detta över den svala kladdkakan och toppa med bär.

Klar att servera.

 

1
Prenumerera
Notis om
8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jessie
1 år sedan

Hej Jenny,
Går den här att göra glutenfri? I så fall till vilket mjöl och hur mycket?
Tack på förhand!

Martina Åström
1 år sedan

Kan man ta 200g vit choklad bara? Chokladknapparna var slut 🙁

jennysmatblogg
Reply to  Martina Åström
1 år sedan

självklart. och hacka ner den bara.

1 år sedan

Hej
Ska botten (kakan) vara i kylen 3/4timmar innan toppingen smörjas ovanpå?

Karin
1 år sedan

Jag undrar om man kan byta ut mjölet mot glutenfritt och isåfall är det samma mängd?

Anna
10 månader sedan

Är karamelliserad mjölk samma som kondenserad mjölk? Ska man göra något med den innan den blandas med smör och ost?

Lina
10 månader sedan

Kan man frysa in denna om det blir mycket över?

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x