10-MINUTERS TÅRTA TILL MIDSOMMAR

Ni är så många som frågat efter receptet på den goda marängtårtan, som jag kallar 10-minuterstårtan. Det går bra att söka på sajten, högst upp till höger på skärmen finns både sökruta, samt kan du kategoriscrolla. Detta är den godaste tårtan jag ätit, och jag hoppas ni gör den någon gång i sommar.  Varför inte redan till midsommar! Så himla smaskig. Receptet hittade jag på ica.se, och denna är faktiskt riktigt billig att baka om man jämför. Kostar cirka 55-60 kronor per tårta, det är prisvärt om man är många.

Ni hittar mig med mera mat- & baktips på instagram: @jennysmatblogg
Och facebook HÄR

 IMG_0349

Det här behöver du till en tårta för 8- 10 personer  : 
2 färdiga marängbottnar
1/4 dels dl vispgrädde
150 gram mjölk choklad
4 dl vispad vispgrädde
250 gram hallon ( frysta el färska)
( florsocker efter egen smak & tycke )

Dekorera med jordgubbar & blåbär + 50 gram hackad choklad.

IMG_0300

IMG_0305

Gör så här:
Koka upp 1/4 dels grädde och bryt ner chokladen ner i kastrullen, ta bort från värmen och rör tills du från en blank smet.
Ta fram den första marängformen och lägg på ett fat, fördela ut chokladen över marängen och ställ svalt. Vispa under tiden grädden fluffig, vänd sedan ner de frysta hallonen och vispa ihop till en härlig rosa färg. Smaka ev av med florsocker. Ta ut den svala maräng- & chokladbotten och fördela ut hälften av hallongrädden. Lägg på en marängbotten till och fördela ut resten av hallongrädden.
Dekorera med jordgubbar, blåbär & hackad choklad.

Serveras genast!

7

7 responses to “10-MINUTERS TÅRTA TILL MIDSOMMAR

  1. Martin skriver:

    Det ser gott ut, så smart att vispa hallon i grädden så den blir rosa!

  2. Delia skriver:

    Vad är det gröna du har dekorerat med? 🙈☺️

  3. Mimsan skriver:

    När jag berättade att jag skulle göra denna tårta till midsommar så visste alla på jobb redan vilken tårta jag menade…. 10 minuterstårtan. Den är visst känd. 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad roligt ❤️🌸

      Glad midsommar

  4. Maria skriver:

    Supergod och så enkel att göra. Gjorde egna maräng bottnar kvällen innan. Tårtan var god även två dagar efter vi bjöd på den.

    Gjorde den igen veckan efter till nya gäster uppskattades av alla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *