KLADDKAKA MED BANANOFFE PIE-TOPPING

Tjingeling,

Här kommer ett riktigt smarrigt lördagstips.
Kladdkaka med extra allt.

Kladdkakebotten: 
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
.
Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra & bröa en rund form med avtagbara kanter, och fördela ut smeten. Grädda kakan i mitten på ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig efter ett par timmar i kylskåp.
.

Toppingen: 
1/2 burk med karamelliserad mjölk
1 skivad banan
2 1/2 dl vispad grädde
50 gram hackad choklad
rostad flagad mandel
.
Gör så här:
Bred ut den karamelliserade mjölken ( kolan ) över kladdkakan.
Skiva över bananen, och fördela ut den lättvispade grädden.
Toppa med rostad flagad mandel och chokladkross.

Smaklig fika,

6
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Erika Höljer-Persson
3 år sedan

Ställer du kakan i kyl med grädde och allt på eller innan ett par timmar innan du lägger på det

jennysmatblogg
Reply to  Erika Höljer-Persson
3 år sedan

Ja, Den ska vara kall innan man lägger på toppingen.

Stina
3 år sedan

Hej!
Tror du jag kan baka kladdkakan imorgon och servera på fredag? Ska jag lägga på toppingen precis innan servering?

mvh
stina

jennysmatblogg
Reply to  Stina
3 år sedan

Den blir godast dagen innan 🙂

Nästa inlägg

NYPLANTERINGAR

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x