KLADDKAKA MED BANANOFFE PIE-TOPPING

Tjingeling,

Här kommer ett riktigt smarrigt lördagstips.
Kladdkaka med extra allt.

Kladdkakebotten: 
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
.
Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra & bröa en rund form med avtagbara kanter, och fördela ut smeten. Grädda kakan i mitten på ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig efter ett par timmar i kylskåp.
.

Toppingen: 
1/2 burk med karamelliserad mjölk
1 skivad banan
2 1/2 dl vispad grädde
50 gram hackad choklad
rostad flagad mandel
.
Gör så här:
Bred ut den karamelliserade mjölken ( kolan ) över kladdkakan.
Skiva över bananen, och fördela ut den lättvispade grädden.
Toppa med rostad flagad mandel och chokladkross.

Smaklig fika,

2
Prenumerera
Notis om
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Erika Höljer-Persson
1 år sedan

Ställer du kakan i kyl med grädde och allt på eller innan ett par timmar innan du lägger på det

jennysmatblogg
Reply to  Erika Höljer-Persson
1 år sedan

Ja, Den ska vara kall innan man lägger på toppingen.

Stina
11 månader sedan

Hej!
Tror du jag kan baka kladdkakan imorgon och servera på fredag? Ska jag lägga på toppingen precis innan servering?

mvh
stina

jennysmatblogg
Reply to  Stina
11 månader sedan

Den blir godast dagen innan 🙂

Nästa inlägg

NYPLANTERINGAR

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x