TIPS PÅ FÖRRÄTTER TILL VALBORG

Då många har önskat tips på mat till Valborg. Trots att det inte blir någon brasa i år så kan man äta lite extra gott och fira in våren iallafall. Så tänkte jag komma med lite tips. Jag börjar med 5 förrätter / mingelmat.
.

Först ut: VÅFFELLANGOS


Det här behöver du: 
Våffelmix
creme fraiche
finhackad rödlök
handskalade stora räkor
stenbits rom

Vitlöksolja: 
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl matolja

Gör så här:
Grädda våfflorna en extra minut så de blir lite extra frasiga.
Låt dem svalan något, dela dem som små hjärtan. Pensla dem med vitlöksoljan.
Toppa med creme fraiche, rom, finhackad lök och räkor.
.
Sedan en stor favvo här: Råraka med tillbehör


Till 4 rårakor:
4 medelstora potatisar
smör
salt & peppar
.

Gör så här: 
Riv potatisen på grövsta sidan på rivjärnet.
Hetta upp en stekpanna med smör och ta potatisrivet och tryck ut till cirklar i stekpannan.
Fräs dem i 4 minuter på varsin sida, eller tills de fått vacker färg.
Toppa med creme fraiche, löjrom , hackad rödlök och en dillkvist.
.

Lite plock / 2 olika toppingar


Jag använde mig av de färdiga små rostade bröden som du finner i kex-hyllan i butik.
Fyllning nummer ett är: 
1 mogen avokado
1-2 msk färskost
Lite flingsalt + peppar
stenbitsrom
finklippt gräslök

Mosa ihop avokado, färskost & smaka av med salt & peppar.
Toppa sedan snittarna med detta.

Alternativ nummer 2:
Smaksatt färskost ( Te.x chili )
Handskalade räkor
finhackad rödlök
Finhackad chili

.

Len räksoppa med mjukost

räksoppaDet här behöver du till 4- 5 förrätter : 
1 ask med räkost (mjukost med räksmak )
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl vatten
2 msk hummerfond
1 kruka hackad dill
1 kryddmått salt
ev dofta över cayannepeppar

500 gram XL räkor

Gör så här: 
Börja med att skala räkorna.
Ta fram en kastrull, vänd ner räkost, grädde, vatten & fond och låt sjuda upp under omrörning.
Hacka ner dillen och smaka av med salt & cayennepeppar. Lägg de handskalade räkorna i tallrikarna/ skålarna & häll över soppan.Klart att servera

.
Avokadokräm med mangotopp


Till 6 förrätter behöver du: 
2 mogna avokado
2 msk gräddfil
några droppar citronsaft
1 nypa flingsalt
1 doft med vitpeppar

Toppingen: 
Mogen mango
rödchili
hackad rödlök
citronsaft

Gör så här:
Skala och mosa ihop avokadon till en krämig röra. Smaka av med gräddfil, citron, salt & vitpeppar.
Fyll sedan snapsglasen till hälften. Hacka ner lök chili och mango och smaka av detta med citronsaft.
Fyll upp glasen ytterligare med detta. Toppa med stenbitsrom.
Volia, klart att bjussa på.

 

0
Prenumerera
Notis om
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

KYCKLINGKEBAB

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x