REESESCOOKIES

Tjingeling,
Välkommen ny måndag och ny vecka. Vi har passat på att vara lite ”lediga” i helgen. Så jag tog en paus från datorn hela lördagen, kan vara välbehövligt ibland. Vi har fixat lite hemma i H:s hus ( han renoverar  ju ) Och sedan fixade vi lite trädgård hemma hos mig, med pooldäcket ochsånt där då. Sen startade vi med målning av nya bordet, ni ska få se sen när det är klart. Men förra veckan provade jag iallafall en ny omgång kakor. Melvin som kom hit extra i helgen gav dem högsta betyg. Han åt på riktigt upp alla i hela kakburken. Det är ett fint betyg det. Haha..

Varsågoda!

Det här behöver du:
1 dl jordnötssmör (slät)
2 msk ljus sirap
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Minireeeses ( alt. Center / Dumle eller Polly )

Garnering: 200 gram mjölkchoklad


Gör så här: 
Rör ihop jordnötssmör & sirap . Rör ner ägget. Vänd ner mjöl och arbeta till en deg. Rulla 10-12 bollar och gör en grop baka in en minireeses i varje boll. Lägg dem på en plåt med bakpapper. Platta dem en aning. Grädda i 200 gr i ca 10 minuter.
Smält under tiden chokladen ( antingen försiktigt i micron ) eller över vattenbad.
Chokladdoppa kakorna när de svalnat något.

Servera när de stelnat.

2
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Charlotta Hansson
4 år sedan

Vart köper man minireeses??

jennysmatblogg
Reply to  Charlotta Hansson
4 år sedan

Jag köpte mina på citygross ( amerikanska avdelningen )

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x