HUSMANSKLASSIKER

En god klassiker som fallit i glömska länge nog hemma hos oss.
Mjölkstuvade makaroner…. Sjukt gott till både korv & köttbullar.

.
På ett ungefär till 4 portioner: 
5 dl okokta ideal makaroner
5 dl mjölk
1 1/2 msk vetemjöl
1/2 tsk socker
riven muskotnöt
salt
.

Gör så här:
Koka makaronerna nästan klara, häll bort vattnet.
Vänd tillbaka makaronerna i grytan, häll i mjölk och pudra över vetemjölet under omrörning.
Låt alt sjuda upp ett par minuter.
Smaka av med socker, muskotnöt & salt.

Klart att servera.

0
Prenumerera
Notis om
7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
PH
1 år sedan

Exakt min middag igår, uuuu va gott.

Anna
1 år sedan

Så enkelt o gott😊

carina
1 år sedan

Vad är den stora skillnaden mellan att göra på detta sätt än att koka dem i mjölk som det står på paketet?

jennysmatblogg
Reply to  carina
1 år sedan

Jag tycker båda sätten är goda.
Kokar man dem i vatten innan så är risken mindre att det bränns i botten. 🙂

Nilla
1 år sedan

Det går snabbare, men blir inte alls lika gott. Det är värt att koka dem i mjölk redan från början, använd en teflonpanna och koka på låg värme. glöm inte vitpeppar och en liten klick smör.

Susanna
1 år sedan

När jag gör stuvade makaroner så kokar jag dem i lite vatten två- tre minuter innan jag tillsätter mjölken o kokar det i 25 min.

Jenny Blomkvist
1 år sedan

Det är såå gott. Min mamma lärde mig den rätten. Helt klart en favorit. Mvh Jenny.

Nästa inlägg

KESOPLÄTTAR

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x