FRÄSCH BRYSSELKÅLSSALLAD



Det här behöver du:
ca 350 g grönkål
ca 500 g brysselkål
olivolja (till stekning)
1 apelsin
ca 50 g pinjenötter
1 granatäpple

Gör så här:
Repa grönkålen från stammen, skölj sedan i kallt vatten och torka i salladsslunga.
 Dela brysselkålen och stek dem på båda sidor i lite olja i en panna tills de mjuknar. Låt dem få lite färg utan att bli brända. Skala apelsinen och ta bort även det vita. Skär ut skinnfria klyftor med en vass kniv, se tipset nedan.
Rosta pinjenötterna i en torr varm panna tills de får lite färg, men se upp så att de inte blir brända!
Dela granatäpplet och kärna ur det genom att slå hårt med en träslev på skalet så att kärnorna lossnar och faller ner i en bunke.
Lägg upp grönkålen i botten på en skål. Fördela brysselkålen över grönkålen och lägg ut apelsinklyftorna.Toppa med pinjenötter och granatäppelkärnor.

 

1

One response to “FRÄSCH BRYSSELKÅLSSALLAD

  1. Anne skriver:

    Åh vad gott! Det ska jag testa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *